ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ

Το Διεθνές Μνημείο Ειρήνης θεμελιώθηκε το απόγευμα της 18ης Μαίου 2001, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, που συνδιοργανώθηκε
από την Ι.Μ. Πρέβελη, τον Δήμο Φοίνικα και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου. Το έργο ευλογήθηκε από τους Μητροπολίτες Λάμπης και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο & Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. 'Ανθιμο με την συνδρομή των αδελφών της Ιεράς Μονής.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Δημήτριος Αποστολάκης .Επίσης παρέστησαν μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των ξένων κυβερνήσεων, μικρός αριθμός βετεράνων και πλήθος κόσμου. Ευχή όλων το Μνημείο να ανεγερθεί σύντομα ώστε να εγκαινιαστεί κατά την επόμενη επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να εορτάζεται απο εδώ και στο εξής η επέτειος της Μάχης της Κρήτης στον χώρο αυτό.

Στη συνέχεια έξω από τον χώρο του μοναστηριού ακολούθησαν ομιλίες και καλλιτεχνική εκδήλωση με κρητική μουσική, εμπνευσμένη από την Μάχη της Κρήτης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο στο χώρο της Ι.Μονής.

Φωτογραφίες από την τελετή θεμελίωσης.